Ποιος από εσάς είναι… μακαρονάς; Εάν λατρεύετε τα μακαρόνια και θέλετε η μακαρονάδα σας να κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, αρκεί να βαδίσετε στο δρόμο που χάραξαν οι Ιταλοί.

Το «μυστικό» για τα τέλεια μακαρόνια είναι στο βράσιμο, αλλά σεφ από τη γείτονα χώρα στέκονται και στη σάλτα, η οποία άλλωστε δίνει όλη τη νοστιμιά.

Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μακαρόνια με σάλτσα, λίγο πριν στραγγίξετε τα μακαρόνια που βράζετε στην κατσαρόλα αφαιρέστε ένα μέρος του νερού, περίπου 1/4 ή 1/3 κούπας. Όταν τα ρίξετε ξανά στην κατσαρόλα και τα αναμίξετε με τη σάλτσα, προσθέστε αυτό το νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τη σάλτσα να ενσωματωθεί με τα ζυμαρικά, καθώς το άμυλο στο νερό θα δώσει όγκο στη σάλτσα και παράλληλα μια κρεμώδη υφή. Πρόκειται για τη λεπτομέρεια, που θα κάνει τη διαφορά στη μακαρονάδα σας.