Οι συσκευές στην κουζίνα με το συνεχές μαγείρεμα λερώνονται από λίπη και υπολείμματα τροφίμων και χρειάζονται τακτικό καθάρισμα. Ο φούρνος ψησίματος, δε, λερώνεται εύκολα και καθαρίζεται δύσκολα.

Ακόμα κι αν ύστερα από κάθε χρήση καθαρίζετε με ένα πανάκι το εσωτερικό του φούρνου, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σας ξεφύγει κάτι και κάποιοι λεκέδες να είναι επίμονοι και να μην καθαρίζουν εύκολα. Χρήση με τη χρήση αυτοί οι λεκέδες γίνονται πιο επίμονοι και δύσκολοι.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός από το γρήγορο καθάρισμα που ακολουθεί το μαγείρεμα, να κάνετε ένα πιο γενικό και εντατικό καθάρισμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας φούρνος πρέπει να καθαρίζεται πολύ σχολαστικά κάθε τρεις έως έξι μήνες, ανάλογα και με τη χρήση του, τις ανάγκες σας και το πόσο βρόμικος είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία φορά το μήνα, πάντως, είναι καλό να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα στο φούρνο σας, έτσι ώστε να μη συσσωρεύεται βρομιά που θα είναι δυσκολότερο να απομακρυνθεί αργότερα, ενώ πέραν της υγιεινής μπορεί να επηρεάσει και το φαγητό που μαγειρεύετε.