To ελληνικό καλοκαίρι και γενικότερα η ζωή του Έλληνα είναι συνδεδεμένη με τις υπέροχες και παραδοσιακές ταβέρνες, όμως υπάρχει σχεδόν σε όλες ένα μικρό ελάττωμα όσων αφορά το ψωμί.

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν έδινε μια πολύ σημαντική συμβουλή στους λάτρεις του ψωμιού. Τους έλεγε ότι αν θέλουν οπωσδήποτε να φάνε ψωμί σε ένα εστιατόριο θα πρέπει είτε να παραγγέλνουν όλη τη φρατζόλα ή έστω να βλέπουν να κόβεται μπροστά τους.

Γιατί όμως; Σύμφωνα με εκείνον οι ψωμιέρες γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι. Πολλά εστιατόρια δεν απομακρύνουν το παλιό ψωμί αλλά γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν το ψωμί που θα συνοδεύσει το δικό σας πιάτο να έχει περάσει νωρίτερα από αρκετά άλλα τραπέζια. Το ψωμί αυτό είναι συνήθως φρυγανισμένο και λαδωμένο και πιθανόν να μην είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το λάθος δεν το είχατε εντοπίσει ή δεν το είχατε σκεφτεί. Από εδώ και πέρα θα το σκέφτεστε και δεύτερη φορά. Είναι εξάλλου τόσοι οι ωραίοι ελληνικοί ψαρομεζέδες και η θέα που μπορεί να απολαύσετε δίπλα στο κύμα, που το ψωμί μπορεί να μην το χρειάζεστε καν. Τα ελληνικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη μας περιμένουν πάντα για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές και γεύσεις. Η ελληνική γαστρονομία, εξάλλου, είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Όπως και το ελληνικό καλοκαίρι…