Με τρία υλικά που όλοι έχετε στην κουζίνα μπορείτε εύκολα να εξαφανίσετε τα μαύρα σημάδια από κάψιμο στο πίσω μέρος του τηγανιού σας.

Τα αδύναμα εγκαύματα που δεν έχουν προλάβει να μετατραπούν σε μαύρη κρούστα μπορούν να αφαιρεθούν από τον πάτο του τηγανιού με μούλιασμα σε νερό και με την προσθήκη ενός ήπιου απορρυπαντικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πως μπορείτε να αφαιρέσετε όμως έντονα καψίματα από δύσκολα υλικά όπως η καμμένη καραμέλα; Μην χρησιμοποιήσετε σε καμία περίπτωση πιρούνια ή μαχαίρια και γδάρετε στα σκέυη σας, γιατί υπάρχει λύση και βρίσκεται στην κουζίνα σας.

Τρία υλικά που εξαφανίζουν τα μαύρα σημάδια

  1. Το ξύδι βοηθά στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων ζάχαρης σε εμαγιέ γλάστρες και σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα
  2. Η μαγειρική σόδα αφαιρεί τις εναποθέσεις ζάχαρης σε γλάστρες από σμάλτο και μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα
  3. Το αλάτι αφαιρεί γρήγορα την καμένη μαρμελάδα ή μαρμελάδα από οποιοδήποτε πιάτο