Οι επενδυτικές κινήσεις των δισεκατομμυρίουχων, μπορεί για τους κοινούς θνητούς να μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι 100% πραγματικότητα και διαμορφώνουν το παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ σε μια ασυνήθιστη επενδυτική κίνηση επένδυσε 120 δις δολάρια στην εταιρεία της Apple, και αυτή τη στιγμή σπάει το φράγμα των 3 τρις δολαρίων.

Ο Γουόρεν Μπάφετ ξεκίνησε να επενδύει στην Apple το 2016, και σήμερα η αξία των μετοχών εκείνων έχει ξεπεράσει τα 162 δις δολάρια.

«Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Berkshire την τελευταία δεκαετία» λέει στο CNBC ο Τζέιμς Σάναχν, αναλυτής της Edward Jones. Σήμερα το μερίδιο της Berkshire στην Apple καλύπτει περισσότερο από το 40% του χαρτοφυλακίου της σε μετοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να καταλάβετε τα μεγέθη, σε αξία η επένδυση του κ. Μπάφετ στην Apple είναι τρίτη σε αξία, αφού πρώτη είναι οι επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες και δεύτερες στο τομέα των μεταφορών και κυρίως των σιδηρογραμμικών γραμμών.