Ανοδική πορεία για τις αμερικανικές μετοχές μετά την ανάκαμψη της υψηλής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να οδηγείται σε νέο ιστορικό υψηλό, με τις μετοχές των Apple και Goldman Sachs να έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη.

Ο Dow Jones έκλεισε υψηλότερα κατά 0,445 στις 21.328 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 2.440 μονάδες και ο Nasdaq με άνοδο 0,73% στις 6.220 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ανέκαμψαν δυναμικά, με το iShares PHLX Semiconductor ETF να εμφανίζει κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Εν γένει ο τεχνολογικός κλάδος -με εξαίρεση τις τελευταίες συνεδριάσεις- έχει ακολουθήσει φέτος πολύ καλή πορεία, με τον δείκτη Τεχνολογίας Πληροφορικής του S&P 500 να έχει ενισχυθεί 17,6% από την αρχή του έτους, με δεύτερο καλύτερο να είναι αυτός Υγείας με άνοδο 12,1% στο ίδιο διάστημα.

Πάντως οι διαχειριστές κεφαλαίων παραμένουν διστακτικοί, με το 84% εξ αυτών -βάσει της μηνιαίας έρευνας της Bank of America Merrill Lynch- να χαρακτηρίζει την αμερικανική αγορά ως την πιο υπερτιμημένη παγκοσμίως.

Φυσικά η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινά σήμερα, ενώ όλοι προεξοφλούν ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Βάσει του FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να ανακοινώσει αύριο αύξηση των επιτοκίων φθάνουν στο καθ’ όλα εντυπωσιακό 99,6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε οικονομικό επίπεδο ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων (NFIB) παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάιο στις 104,5 μονάδες.