ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ΠΑΣΟΚ...

Ρωσία: Βαριές κυρώσεις Μόσχας στη γερμανική Deutsche Bank και την ιταλική UniCredit που έχει αγοράσει την Alpha Bank

10 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για πέντε τράπεζες όπως διαρρέει η Μόσχα

Ρωσία: Βαριές κυρώσεις Μόσχας στη γερμανική Deutsche Bank και την ιταλική UniCredit που έχει αγοράσει την Alpha Bank

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση: 15:39) 

Η Ρωσία απαντά στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των Deutsche Bank και Unicredit.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «TASS», το Διαιτητικό Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης και της Περιφέρειας Λένινγκραντ, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας RusChemAlliance, κατάσχεσε ακίνητα, λογαριασμούς και τίτλους της Deutsche Bank αξίας 238,61 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα ήταν ένας από τους εγγυητές δανειστές στο πλαίσιο σύμβασης για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Ρωσία με τη γερμανική Linde, η οποία τερματίστηκε λόγω των κυρώσεων από τη Δύση.

Η RusChemAlliance υπέβαλε αγωγή κατά της Deutsche Bank για 22,2 δισ. ρούβλια (238,1 εκατ. ευρώ) σε πληρωμές μεσεγγύησης και 479,51 χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα.

Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στην Deutsche Bank να εκχωρήσει το 100% των μετοχών του εγκεκριμένου κεφαλαίου της Deutsche Bank LLC και Deutsche Bank Technology Center LLC.

Μία ημέρα πριν, το ίδιο δικαστήριο, πάλι κατόπιν αιτήματος της ίδιας εταιρείας, διέταξε την κατάσχεση των ακινήτων, λογαριασμών και τίτλων της Unicredit Bank Jsc και της Unicredit Bank Ag, των ρωσικών και γερμανικών θυγατρικών της Unicredit αντίστοιχα.

Η υπόθεση συνδέεται με την έκδοση «ομολόγου καλής απόδοσης» από την Unicredit και άλλες τράπεζες βάσει σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ της RusChemAlliance και της κοινοπραξίας Linde για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αερίου.

Η κοινοπραξία Linde υπαναχώρησε από τη δέσμευση λόγω του καθεστώτος κυρώσεων της ΕΕ, και η ρωσική εταιρεία ζήτησε την πληρωμή εγγυήσεων από τις τράπεζες, οι οποίες αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν την πληρωμή.

Έτσι, το δικαστήριο διέταξε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Unicredit ύψους 463 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης διέταξε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Commerzbank αξίας 93,7 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τίτλων του κτιρίου της τράπεζας στο κέντρο της Μόσχας.

Η επιβολή κυρώσεων από τη Δύση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία οδήγησε τη Linde και τις τράπεζες να αποσύρουν τις εγγυήσεις τους, αναγκάζοντας τη RusChemAlliance να αναζητήσει αποζημιώσεις μέσω του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με διαρροές της Μόσχας, αυτό είναι το πρώτο στάδιο κυρώσεων από τα τρία που θα πραγματοποιηθήκαν συνολικά. Οι κυρώσεις αυτές θα φτάσουν κοντά στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξετάζονται ταυτόχρονα και κυρώσεις οι οποίες αφορούν ευρύτερα τους BRICS+.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.