ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Χρηματιστήριο: Στην «κόψη του ξυραφιού»… αλλά θετικός ο Δείκτης

Χρηματιστήριο: Στην «κόψη του ξυραφιού»… αλλά θετικός ο Δείκτης

Στα όρια και με συχνή εναλλαγή κινείται ο δείκτης στην Αθήνα καθώς επικρατεί η ίδια και απαράλλακτη εικόνα.

Οι τζίροι συγκεντρώνονται στις τράπεζες και 6-7 μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι υπόλοιπες διακινούν ελάχιστα τεμάχια – πλην εξαιρέσεων.

Οι ξένοι επενδυτές σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένοι από τις ελληνικές τράπεζες ωστόσο η αγορά χρειάζεται ένας ισχυρός καταλύτης για την συνέχεια, είτε από τα κόκκινα δάνεια, είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις./ Σημαντικό και θετικό στοιχείο ήταν η χθεσινή πρόβλεψη της Alpha bank για ανάπτυξη 1,5%, εξέλιξη που ανά επιβεβαιωθεί θα μειώσει, ως ένα βαθμό τα μέτρα που θα ζητήσουν οι δανειστές (σ.σ. Η πρόβλεψη ήταν 2,7%).

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,03% φθάνοντας τις 825,05 μονάδες. Οριακή πτώση 0,29% η Εθνική στα 0,34 ευρώ. Κέρδη 0,88% για την Εurobank στα 0,915 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha bank στα 2,13 ευρώ. Κέρδη 0,21% για την Πειραιώς στα 4,72 ευρώ. Άνοδος 0,66% για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 7,67 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πτώση 0,75% ο ΟΠΑΠ στα 9,32 ευρώ. Με πτώση 0,93% ο ΟΤΕ στα 10,60 ευρώ. Κέρδη 0,61% η Lamda στα 6,60 ευρώ. Άνοδος 0,59% για την ΕΧΑΕ στα 5,14 ευρώ. Οριακά κέρδη η Μυτιληναίος στα 8,60 ευρώ. Οι συναλλαγές κινούνται στα 3,2 εκατ. ευρώ ύστερα από μισή ώρα συναλλαγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.