ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θυμάστε την Τράπεζα Κρήτης και τον Κοσκωτά; Ε, τώρα λέγεται Attica Bank!

ΑΑΔΕ: Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας έως τις 17 Ιουνίου

Δείτε ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται

ΑΑΔΕ: Οι ψηφιακές υπηρεσίες που θα βρίσκονται εκτός λειτουργίας έως τις 17 Ιουνίου

Από σήμερα Πέμπτη (13/6) έως την ερχόμενη Δευτέρα (17/6) θα τεθούν εκτός λειτουργίας ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, ο οργανωτικός μετασχηματισμός της φορολογικής διοίκησης συνεχίζεται με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής την Δευτέρα 17/6, και ταυτόχρονα αρχίζει και η μετάβαση των ΔΟΥ Αττικής στις νέου τύπου Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ).

Στο ΚΕΦΟΔΕ σταδιακά μεταφέρονται αρμοδιότητες για θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου, καθώς και για θέματα εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων.

Αρχικά, στις 17/6 μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΔΟΥ Ελευσίνας και στις 21/6 οι αρμοδιότητες των ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών, ΙΖ Αθηνών και Γλυφάδας.

Η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

Ενόψει των ανωτέρω, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:

– Πέμπτη 13/6, από τις 16:00 έως 00:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος ΦΠ, ΝΠ, Πλοίων Α’ Κατηγορίας, ΕΦΑ, ΦΠΑ, εισφοράς συναλλάγματος, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, λοιπών και έμμεσων φόρων και «Ο Λογαριασμός μου» για τις λειτουργίες Οφειλές εκτός Ρύθμισης – Πληρωμή, Οφειλές σε Ρύθμιση – Πληρωμή και Ρυθμίσεις Οφειλών.

– Πέμπτη 13/6 από τις 16:00 έως 00:00 και την Κυριακή 16/6 από 23:55 έως τη Δευτέρα 17/6 στις 09:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία διαλειτουργικότητας προς φορείς για τη βεβαίωση εσόδων υπέρ δημοσίου και τρίτων και τη μείωση εσόδων.

– Παρασκευή 14/6 από τις 14:30 έως τη Δευτέρα 17/6 στις 09:00 δεν θα είναι διαθέσιμες για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Ελευσίνας, οι εφαρμογές «Τα Αιτήματα μου» και «Τα Ραντεβού μου». –

Κυριακή 16/6 από 23:55 έως τη Δευτέρα 17/6 στις 09:00 δεν θα είναι διαθέσιμες για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Ελευσίνας, οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος ΦΠ, ΝΠ, Πλοίων Α’ Κατηγορίας, ΕΦΑ, ΦΠΑ, εισφοράς συναλλάγματος, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, λοιπών και έμμεσων φόρων και «ο Λογαριασμός μου» για τις λειτουργίες Οφειλές εκτός Ρύθμισης – Πληρωμή, Οφειλές σε Ρύθμιση – Πληρωμή και Ρυθμίσεις Οφειλών.

Ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ

Η σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων των υπολοίπων ΔΟΥ Αττικής και η ενσωμάτωσή τους στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής θα συνεχισθεί ως εξής:

• 1/7: ΔΟΥ Χολαργού, Ψυχικού, Αιγάλεω, Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων

• 8/7: ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, Κορωπίου, Παλλήνης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και ΙΓ’ Αθηνών

• 15/7: ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Δ’ Αθηνών, Ηλιούπολης, Καλλιθέας και Νέας Ιωνίας

• 22/7: ΔΟΥ Πλοίων, Κατοίκων Εξωτερικού, ΦΑΕ Πειραιά, Α’ Πειραιά, Ε΄ Πειραιά και Νίκαιας.

Ενοποίηση ΔΟΥ

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η σταδιακή ενοποίηση των ΔΟΥ Αττικής και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ).

Συγκεκριμένα, από:

• 17/6 η ΔΟΥ Ελευσίνας μετεξελίσσεται στη 15η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 104, Ελευσίνας, ΤΚ 19200 (πρώην ΔΟΥ Ελευσίνας)

• 21/6 η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών ενοποιείται με τη ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών και η ενοποιημένη Υπηρεσία μετεξελίσσεται στη 2η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Δαμάρεως 175, ΑΘΗΝΑ 11632 (πρώην ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών)

• 21/6 η ΔΟΥ Γλυφάδας μετεξελίσσεται στην 11η Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης, που στεγάζεται στη διεύθυνση: Γούναρη 227, Γλυφάδα 16674 (πρώην ΔΟΥ Γλυφάδας).

Βασικές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Επισημαίνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι η:

• Παραλαβή κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία)

• Εξυπηρέτηση/καθοδήγηση των φορολογουμένων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ

• Θέματα σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών.

Εξυπηρέτηση φορολογούμενων

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις ΥΦΕ θα γίνεται με:

• ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή “Τα Ραντεβού μου”, μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp,

• απευθείας φυσική παρουσία Επίσης ανακαθορίζεται ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης για τις 18/11, όπου σταδιακά θα μεταφέρονται αρμοδιότητες των ΔΟΥ του Νομού στο ΚΕΦΟΔΕ και ταυτόχρονα θα μετεξελίσσονται οι ΔΟΥ, σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ).

Ειδικότερα, στο ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης μεταφέρονται:

• 18/11: οι ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• 25/11: ΔΟΥ Ε΄ Θεσσαλονίκης, Δ΄ Θεσσαλονίκης, Ζ΄ Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων. Στις 25/11 θα πραγματοποιηθεί και η ενοποίηση της ΔΟΥ Δ΄ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ε΄ Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.