Αυξημένη κατανάλωση φυσικού αερίου παρατηρείται το τελευταίο διάστημα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, ενώ ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) διαβεβαιώνει για την επάρκεια των υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου ως προς την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Συγκεριμένα, διευκρινίζει ότι «ως Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, έχει ως σκοπό και καθήκον τη μεταφορά του φυσικού αερίου εντός της Επικράτειας και όχι την προμήθεια ποσοτήτων που αποτελεί εμπορική δραστηριότητα των Προμηθευτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) διαθέτει επαρκή δυναμικότητα εισόδου για την εισαγωγή ποσοτήτων φυσικού αερίου στην Ελληνική αγορά, που καλύπτουν καταναλώσεις ακόμα μεγαλύτερες από εκείνες που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα την Ημέρα 08.01.2019, οπότε η ημερήσια κατανάλωση Φυσικού Αερίου ανήλθε στις 298 GWh. Η κατανάλωση αυτή, υψηλότερη από το μέγιστο των 277 GWh που παρατηρήθηκε στις 12.01.2017, εξυπηρετήθηκε απολύτως και χωρίς την παραμικρή δυσκολία από τον ΔΕΣΦΑ».