ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

ΕE: Το επόμενο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία θα έχει στόχο τις εισαγωγές LNG

Πληθώρα κρατών-μελών της ΕΕ παραμένουν εξαρτημένα από το ρωσικό φυσικό αέριο

ΕE: Το επόμενο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία θα έχει στόχο τις εισαγωγές LNG

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει πρόταση για τον περιορισμό των εισαγωγών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας Κ.Σίμσον στις 6 Μαΐου.

Παρά την προσπάθεια των Βρυξελλών να απεξαρτηθούν από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2027, πολλά κράτη μέλη της ΕΕ παραμένουν σημαντικά εξαρτημένα από το ρωσικό αέριο, με τις εισαγωγές LNG από τη Ρωσία να καταγράφουν ρεκόρ το προηγούμενο έτος.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, ο Simson ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμη κυρώσεις εναντίον του ρωσικού LNG, αλλά οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ έχουν προτείνει ένα μέτρο για τον περιορισμό της πρόσβασης του ρωσικού LNG στις ενεργειακές υποδομές της ΕΕ.

Επιπλέον, ο Σίμσον τόνισε ότι η ΕΕ προετοιμάζεται για την πιθανότητα απότομης διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία με τη λήξη της συμφωνίας διαμετακόμισης μεταξύ Ουκρανίας και Μόσχας στο τέλος του έτους.

Αναγνώρισε επίσης ότι η Ρωσία δεν θεωρείται αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου και οι αξιολογήσεις κινδύνου της ΕΕ έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα η Ευρώπη να μείνει χωρίς ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.

Τέλος, το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει ήδη επιβάλει 13 πακέτα κυρώσεων στη Ρωσία ως αντίδραση στην επιθετική της ενέργεια στην Ουκρανία, με σκοπό να πλήξει την οικονομική της δύναμη και την ικανότητά της να συνεχίσει τον πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.