Οι δομές του ΟΗΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν τις δηλώσεις του Κιέβου ότι η Ρωσία φέρεται να εξάγει ουκρανικά σιτηρά.

Ο ΟΗΕ μελέτησε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το Κίεβο δηλώνει εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Ρωσία, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάριτς.

Αυτές οι πληροφορίες τέθηκαν υπόψη των εκπροσώπων του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος. Οι ίδιοι, σύμφωνα με τον κ. Σ.Ντουζάριτς, δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν αυτές τις κατηγορίες.

«Είδαμε αυτές τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, μιλήσαμε με τους συναδέλφους μας από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα. 

Δεν έχουν την δυνατότητα να επιβεβαιώσουν αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε μια ενημέρωση (σύμφωνα με το TASS).

Το θέμα της μεταφοράς σιτηρών επίσης συζητήθηκε σήμερα κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Αύριο, 8 Ιουνίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συζητήσει την κατάσταση με την τουρκική ηγεσία κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπόδισε σκόπιμα την προμήθεια γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι αυτό θα οδηγήσει τον κόσμο σε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν αυτές τις κατηγορίες.

Στις 3 Ιουνίου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα σιτηρά μπορούν να εξαχθούν προς πέντε κατευθύνσεις, μία από τις οποίες είναι η Λευκορωσία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Β.Ζελένσκι, η Ουκρανία “δεν είναι έτοιμη” να εξάγει σιτηρά μέσω αυτής της «φιλικής» χώρας.