Δημοσίευμα του Spiegel αποκαλύπτει ότι η Fraport λόγω των κακοτεχνιών που εντόπισε ο ειδικός της εταιρίας στα αεροδρόμια, πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα η οποία θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε…

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Fraport με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά αεροδρόμια, ζητώντας τα «ρέστα» από την ελληνική κυβέρνηση για την εικόνα που φέρουν οι 14 περιφερειακοί αερολιμένες που αγόρασε η εταιρία το περασμένο Απρίλιο.

Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.
Η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

-βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
– αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
-τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά