Ο συνδυασμός περιοριστικής δημοσιονομικής προσαρμογής, με υψηλά επιτόκια, μείωση των εισοδημάτων, αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα, όχι μόνον οδήγησαν αλλά και βάθυναν την ύφεση τονίζει σε συνέντευξη στο Βήμα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Καραμούζης.

  Όπως υπογραμμίζει το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής ήταν μόνο προς μια κατεύθυνση και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η μείωση των μισθών, οι υπερβολικοί φόροι, τα υψηλά επιτόκια, όλα μαζί, σκοτώνουν την οικονομία.

  Ο ίδιος θεωρεί πως οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τα χαμηλότερα επιτόκια, είναι εργαλεία προσαρμογής που θα τονώσουν τη ζήτηση και θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της ύφεσης.

  Αναφορικά με τις τράπεζες υπογραμμίζει πως έχουν και πρέπει να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση είναι ένα μεγάλο βήμα για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν ρευστότητα, διεθνή χρηματοδότηση, να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κλίματος σταθερότητας και να ξαναβγούν τις αγορές ακόμα και μέσα στο 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr