ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η «παγίδα» του ΕΝΦΙΑ με τη δήλωση των… ξεχασμένων τετραγωνικών – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Η «παγίδα» του ΕΝΦΙΑ με τη δήλωση των… ξεχασμένων τετραγωνικών – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Η αποκάλυψη των… «ξεχασμένων» τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους, φέρνει έξτρα ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους ή έχουν νομιμοποιήσει μια αυθαίρετη κατασκευή, σπεύδοντας τώρα να τα δηλώσουν στους δήμους για να αποφύγουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα, διαπιστώνουν ότι δεν έχουν εμφανίσει τις επιφάνειες αυτές ούτε στο έντυπο Ε9. Μάλιστα υπάρχουν και περιπτώσεις τακτοποιημένων επιφανειών οι οποίες ενώ έχουν δηλωθεί στον οικείο δήμο δεν έχουν αποτυπωθεί στο Ε9.

Οι ιδιοκτήτες που διορθώνουν τώρα την εικόνα των ακινήτων τους και στο Περιουσιολόγιο βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληρωμή έξτρα ΕΝΦΙΑ για τις ξεχασμένες επιφάνειες και μάλιστα αναδρομικά από το 2015.

​Σε αυτήν την περίπτωση οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ είτε σε 24 μηνιαίες δόσεις με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση.

​Ο χρόνος τρέχει για τη δήλωση των κρυμμένων τετραγωνικών μέτρων στους δήμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν την ευκαιρία μέσα στις επόμενες 43 ημέρες να εμφανίσουν την πραγματική εικόνα των ακινήτων τους στους δήμους προκειμένου να αποφύγουν αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.