Ο Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων μίλησε για το πώς κυλάει η τέταρτη φάση άρσης των μέτρων, δηλαδή η επανεκκίνηση, για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

“Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιός και αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέφων του λέγοντας ότι η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, η ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων, ενώ υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος του στάθηκε “στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004, οπότε και δεν είχε παρατηρηθεί ξανά η απουσία κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Ολυμπιάδα.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ. Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή “το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης, καθώς “όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο – καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ. Κολιός, αναδεικνύοντας και το κόστος των μέτρων προστασίας, λχ. Προστατευτικά και διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.