Η ενεργειακή κρίση και η «εκτόξευση» των τιμών – αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία – έχει «χτυπήσει» και τους οίκους ανοχής, με τους λογαριασμούς ρεύματος να είναι αβάσταχτοι, και τους υπεύθυνους να καλούνται να κάνουν παρεμβάσεις προκειμένου να πέσει το κόστος.

Όπως αναφέρουν, από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού η πελατεία έχει μειωθεί δραματικά, ενώ πλέον, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος έρχονται να τους δώσουν τη χαριστική βολή.

Όπως εξήγησε στο thesstoday.gr η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, προ πανδημικής – οικονομικής κρίσης τα air-condition στους οίκους ανοχής λειτουργούσαν όλη την ημέρα. Κάτι, που, όπως σημειώνει η ίδια, έχει πλέον σταματήσει.

«Ο λογαριασμός ρεύματος για ένα μέσο οίκο ανοχής ανέρχεται στα 1.000 ευρώ – ενδεχομένως και περισσότερο. Οπότε όλοι μας λαμβάνουμε τα μέτρα μας, προσπαθώντας να μειώσουμε την κατανάλωση. Πολλοί πλέον κλείνουν τα κλιματιστικά στα δωμάτια όταν δεν υπάρχει πελάτης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή μέχρι να δροσιστεί. Παλαιότερα βέβαια δε συνέβαινε κάτι τέτοιο, απλώς πλέον είναι μια έκτακτη λύση, όπως φυσικά και το να κλείνουμε τα φώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κανελλοπούλου.

Η ίδια εξήγησε ότι η ακρίβεια βάζει λουκέτα στις επιχειρήσεις του κλάδου, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί στην άνθηση της παράνομης εργασίας και τελικά στην κατάρρευση του κλάδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι νόμιμες εργαζόμενες στους οίκους ανοχής αγγίζουν μόλις το 6%, ενώ το ποσοστό των παράνομων έχει εκτοξευτεί πάνω από το 90%. Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα τα κλείσουν όλοι και οι εργαζόμενοι του χώρου θα βγουν στους δρόμους, κάτι το οποίο ήδη παρατηρείται σε πολύ μεγάλο βαθμό», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Ο κίνδυνος είναι καθημερινός και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο που λέμε ότι “δεν βγαίνουμε”».