ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Reuters: «Η Δύση παραδέχεται ότι απέτυχε η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο»

Οι ασφαλιστικοί κολοσσοί έχουν αποδεχθεί τις πραγματικές τιμές

Reuters: «Η Δύση παραδέχεται ότι απέτυχε η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο»

Δυτικοί ασφαλιστικοί ειδικοί παραδέχονται ότι το ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο δεν λειτουργεί, έχει καταστεί ανεφάρμοστο και το μόνο που κατάφερε η Δύση, ήταν να ωθήσει περισσότερα πλοία να ενταχθούν στον λεγόμενο «σκιώδη» στόλο της Μόσχας.

Η σχετική δήλωση για τη λάθος απόφαση του ανώτατου ορίου των τιμών, έγινε από ομάδα δυτικών ασφαλιστικών εταιρειών, εκφράζοντας μια από τις πιο σκληρές επιπλήξεις στο μέτρο που είχε ως στόχο να περικόψει τα έσοδα του Κρεμλίνου, γράφει το Reuters.

Ο διεθνής όμιλος P&I είπε ότι το ανώτατο όριο τιμών δεν είχε μεγάλη επιτυχία από τότε που εισήχθη πριν από δύο χρόνια (υπό αμερικανική πίεση), επειδή η Ρωσία χρησιμοποιεί δικό της στόλο καθώς και τάνκερ, τα οποία είναι εκτός δυτικού ελέγχου.

Η γραπτή δήλωση του ομίλου, ο οποίος περιλαμβάνει σε μια ΜΚΟ 12 ναυτιλιακές ασφαλιστικές εταιρείες αστικής ευθύνης τρίτων που καλύπτουν σχεδόν το 90% της παγκόσμιας ποντοπόρου χωρητικότητας,  περιλήφθηκε σε σημερινή (Μεγάλη Τρίτη) ακρόαση του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Tom Keatinge, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Ασφάλειας του Ινστιτούτου Royal United Services, είπε στη συγκεκριμένη  ακρόαση: «Μέσα στην εμβέλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και της G7, υπάρχουν ασφαλιστές που παρέχουν ασφάλιση που παραβιάζει το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου. Πρόκειται για ονόματα που πρέπει να προστεθούν στη λίστα κυρώσεων και πρέπει να επιστηθεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας ότι η συναλλαγή με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία θα σας φέρει σε επικίνδυνα ύδατα», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει εταιρείες.

Ο περιορισμός που επιβλήθηκε επιτρέπει σε δυτικούς ναυλωτές και ασφαλιστές να εμπορεύονται ρωσικό πετρέλαιο από τον Δεκέμβριο του 2022, εφόσον το πετρέλαιο πωλείται κάτω από 60 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, η Ρωσία παρακάμπτει το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων και πουλά το πετρέλαιό της  σε υψηλότερη τιμή.

«Το ανώτατο όριο των τιμών του πετρελαίου γίνεται όλο και πιο ανέφικτο καθώς περισσότερα πλοία και συναφείς υπηρεσίες συμμετέχουν σε αυτό το παράλληλο εμπόριο. Υπολογίζουμε ότι περίπου 800 δεξαμενόπλοια έχουν ήδη εγκαταλείψει το The International Group of P&I Clubs ως άμεσο αποτέλεσμα της εισαγωγής του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο όμιλος P&I.

Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές πετρελαίου δια θαλάσσης από τη Ρωσία αυξήθηκαν σε υψηλό 11 μηνών και ανήλθαν σε 3,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, θεωρούν ακόμα ότι το ανώτατο όριο τιμών πέτυχε να μειώσει τα έσοδα προς τη Ρωσία, διατηρώντας παράλληλα τη ροή του πετρελαίου και αποφεύγοντας ένα σοκ τιμών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.