Σε κάποια… άλλη χώρα πρέπει να ζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφού παρά την ανέχεια που έχει φέρει η ενεργειακή κρίση σε πληθώρα πολιτών, αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το κόστος για το ρεύμα στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

«Χτίζουμε την τελευταία τριετία ένα αποδεδειγμένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας, πάνω από την κοινωνία, σεβόμενοι όμως και την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, και της πρώτης δέσμης μέτρων προς υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ως κυβέρνηση, έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Παρά την πολύ θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, που αναγνωρίζουν όλοι, εντός και εκτός Ελλάδος, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή θολώνει σημαντικά από μια δύσκολη πραγματικότητα. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, συναισθανόμαστε την αγωνία των συμπατριωτών μας. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συνεχή και ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών, κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Και όλα αυτά τα αποδεικνύουμε έμπρακτα, γενναία και αποτελεσματικά, χτίζοντας, την τελευταία τριετία, ένα αποδεδειγμένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας, πάνω από την κοινωνία, σεβόμενοι όμως και την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας που κατέθεσε πίνακα που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι «ο Έλληνας πολίτης, το ελληνικό νοικοκυριό πληρώνει τελικά ρεύμα, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ότι «ουσιαστικά, είναι οι πάροχοι που χρηματοδοτούν το μεγαλύτερο κομμάτι των επιδοτήσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όλα αυτά, την ώρα που τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν, και βγάζουν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια σε ό,τι αφορά στο κόστος του ρεύματος.