Καταρρέει ο δείκτης των εταιρειών τεχνολογίας,  με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 1000 μονάδες. Κάτω από το 3,35% η τιμή του πετρελαίου, παραμένει οριακά κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι ενώ μικρή πτώση σημειώθηκε και για το φυσικό αέριο.

Πολλοί επενδυτές προχωρούν σε sell off , καθώς η μία μετά την άλλη, μεγάλες εταιρείες λιανικής προειδοποιούν για μεγάλες αυξήσεις στα κόστη τους, μεγαλώνοντας τους φόβους για νέα αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Οι φόβοι για τον πληθωρισμό και η απουσία κάποιας θετικής είδησης από το μέτωπο της Ουκρανίας είχαν ρίξει νωρίτερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης είχε απώλειες 1,26%, ενώ το χρηματιστήριο του Παρισιού κατέγραψε πτώση 1,20%. Με πτώση 0,12% έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O φόβος για τον πληθωρισμό και την μείωση της ανάπτυξης ρίχνει σε ένα βαθμό τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, παραμένουν όμως σε πολύ υψηλά επίπεδα.  Ημερήσια πτώση 3,35%, σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αέριο βρέθηκε οριακά κάτω από τα 93 ευρώ ανά MWh.