Διαβάζοντας την απάντηση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της απόφασης της Ιεράς Συνόδου που απορρίπτει το κοινό ανακοινωθέν και τη δήθεν ιστορική απόφαση εκκλησίας πολιτείας, μου έδωσε την εντύπωση πως η παρούσα κυβέρνηση είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Τι εννοώ;

Πως από τη μία το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα προχωρήσει – παρά την αντίθεση των ιερέων – σε νομοθετική ρύθμιση για να τεθούν εκτός του δημοσίου οι παπάδες, και από την άλλη, πάλι το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη ΝΔ ότι κινείται ενάντια της ορθοδοξίας και των ιερέων ενώ τη βομβαρδίζει με θρησκευτικά τροπάρια τον Μητσοτάκη γιατί υποστηρίζει πως τα έβαλε κατά του Ιερώνυμου.

Επιχειρεί, δηλαδή, από τη μία να δείξει ότι ο κ. Τσίπρας είναι η δεξιά του Κυρίου και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκη το απολωλό πρόβατο.

Γράφει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για να καταλάβετε πως ακριβώς το Μαξίμου χρησιμοποιεί το δόγμα του οτι με συμφέρει λέω ανάλογα με την περίσταση: «Αλήθεια τι εννοεί ο κος Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές…».

Με μπόλικη λοιπόν φρασεολογία από το Ευαγγέλιο το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει εξάψαλμο στον Μητσοτάκη για την Εκκλησία και τον Ιερώνυμο. Λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουμε το παιχνίδι αυτό γιατί παίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*O Βαγγέλης Γιακουμής είναι δημοσιογράφος και θήτευσε ως προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ στο περιοδικό PRONEWS