ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μόνο το 3% του νερού της Γης είναι πόσιμο!

Μόνο το 3% του νερού της Γης είναι πόσιμο!

Το νερό είναι τόσο αναγκαίο για την επιβίωσή μας, το ξέρουμε όλοι καλά. Όμως, η ποσότητά του είναι περιορισμένη, αυτό μπορεί να μην το γνωρίζουμε όλοι. Αν και η επιφάνεια του πλανήτη μας καλύπτεται κατά 70% από νερό, το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλμυρό.

Το 97% του νερού βρίσκεται σε θάλασσες και ωκεανούς, ενώ μόνο το 3% είναι πόσιμο γλυκό νερό. Από αυτό μεγάλο ποσοστό είναι «παγιδευμένο» σε παγετώνες και χιονισμένα σημεία του πλανήτη με αποτέλεσμα μόλις το 1% να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους.

Σήμερα, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό, και αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή αλήθεια: Ένα μέλλον κατά το οποίο, σε πολλά μέρη του κόσμου, το φρέσκο νερό θα είναι σπάνιο και ακριβό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά πόσο νερό υπάρχει πραγματικά; Στην απεικόνιση αυτή, η σφαίρα στα αριστερά απεικονίζει τη Γη με όλο το νερό να έχει απομακρυνθεί. Η μπλε σφαίρα στα δεξιά δείχνει τον κατά προσέγγιση όγκο του συνόλου του νερού της Γης, ενώ η μικροσκοπική μπλε κουκκίδα στα δεξιά αντιπροσωπεύει το διαθέσιμο καθαρό και φρέσκο νερό. Να διευκρινίσουμε ότι η κάλυψη κατά 70% με νερό αφορά στην επιφάνεια του πλανήτη γι αυτό και η μπλε σφαίρα είναι πολύ μικρή σχετικά με το συνολικό όγκο της Γης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.