ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Φιλιππίνες: Ισχυρός τυφώνας άφησε χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο εν μέσω πανδημίας

Φιλιππίνες: Ισχυρός τυφώνας άφησε χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο εν μέσω πανδημίας

Ισχυρός τυφώνας έπληξε σήμερα τις κεντρικές Φιλιππίνες, προκαλώντας την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καραντίνα στα σπίτια τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι ζουν σε παράκτιες ζώνες ή σε πρόχειρα καταλύματα κοντά στις περιοχές από όπου πέρασε ο τυφώνας Βονγκφόνγκ, ο πρώτος της φετινής εποχής.

Εξάλλου δεκάδες εκατομμύρια άλλοι βρίσκονται στην τροχιά του τυφώνα, ο οποίος συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις. Αναμένεται μάλιστα να πλήξει και τη Μανίλα, μια πόλη με 12 εκατομμύρια κατοίκους.

Εξαιτίας της διπλής απειλής του κορωνοϊού και του τυφώνα, τα καταφύγια στις κεντρικές Φιλιππίνες μπορούν να είναι πλήρη κατά 50%, με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική. Για τον λόγο αυτό οι αρχές ζήτησαν από 47 μεγάλες εκκλησίες της περιοχής να δεχθούν τους εκτοπισμένους.

Ο Βονγκφόνγκ συνοδεύεται από ανέμους που ενδέχεται να φτάσουν τα 190 χιλιόμετρα την ώρα καθώς και καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις περιοχές που βρίσκονται στην τροχιά που θα ακολουθήσει ο τυφώνας έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις, με τους περισσότερους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους για τον φόβο να μολυνθούν από την covid-19.

Στις Φιλιππίνες έχουν καταγραφεί 11.618 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 772 θάνατοι, ωστόσο οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι μεγαλύτεροι καθώς δεν διενεργούνται πολλά τεστ.

Το αρχιπέλαγος πλήττεται κάθε χρόνο από περίπου 20 τυφώνες κατά μέσο όρο, οι οποίοι προκαλούν θύματα και σοβαρές ζημιές, επιδεινώνοντας τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τυφώνας Καμούρι στις αρχές Δεκεμβρίου κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 484.000 σπίτια και ανάγκασε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.