Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ρέθυμνο και στον Πλατανιά, όπου η βροχή έχει καλύψει τα πάντα και έχει κάνει δύσκολη την μετακίνηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία κάνουν έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους με οχήματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όποτε χρειάζεται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Πλατανιά, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει σε ανησυχητικό ύψος και σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θ. Χασάπη, έχει διαταχθεί μερική εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή.

Η Γέφυρα στο Πέραμα Μυλοποτάμου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον ποταμό Πετρέ στην είσοδο του νομού Ρεθύμνου.

Οι κατολισθήσεις, από νωρίς το πρωί, είναι συνεχείς στο σύνολο των δήμων του νομού και όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, ο πρώην Δήμος Γεροποτάμου έχει τα περισσότερα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, όπως ενημέρωσε, προσπάθησε με μηχανήματα να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει ένα παιδί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!