Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πάρει το μήνυμα ακόμα: Ή συνεργάζονται ή χάνονται...

Το «σούπερ Ελ Νίνιο» φέρνει καύσωνα στο Βόρειο Ημισφαίριο – Πως θα επηρεαστούν 150 εκατομμύρια κάτοικοι

Ρεκόρ ζέστης και ανοδικές θερμοκρασίες φαίνεται

Το «σούπερ Ελ Νίνιο» φέρνει καύσωνα στο Βόρειο Ημισφαίριο – Πως θα επηρεαστούν 150 εκατομμύρια κάτοικοι

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Μια απότομη αλλαγή στο αρχικά δροσερό ξεκίνημα του Ιουνίου, αναμένεται να συμβεί και να επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους, σημειώνοντας παράλληλα τοπικά ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή.

Στις ΗΠΑ, ένας καύσωνας που θα επεκταθεί από τη Νέα Αγγλία έως την περιοχή του Μεσοατλαντικού μέχρι το Σαββατοκύριακο, σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Ουάσιγκτον αναμένεται να ταλαιπωρήσει με 32άρια για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Όπως καταγράφει η Washington Post, η διαφορά θερμοκρασίας είναι αισθητή, καθώς το θερμόμετρο από τις αρχές της εβδομάδας, και τους 14 βαθμούς στη Βοστώνη και τους 21 βαθμούς στη Νέα Υόρκη, εκτοξεύεται προς τα τέλη στους 32 βαθμούς Κελσίου, επηρεάζοντας κυρίως την περιοχή που εκτείνεται από την πρωτεύουσα της χώρας έως τη Νέα Υόρκη.

Και το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει ξανά με ένα ψυχρό μέτωπο που πλησιάζει με βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά το Σάββατο πριν φτάσει στον Μέσο Ατλαντικό την Κυριακή – θέτοντας τις βάσεις για μια σύντομη πτωτική τάση στις θερμοκρασίες κατά μήκος της ανατολικής ακτής στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μετά από αυτό, ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό κύμα θερμότητας και υγρασίας που μπορεί να σπάσει ρεκόρ θα μπορούσε να εξαπλωθεί από τις πεδιάδες στην Ανατολική Ακτή – με την πιθανότητα για έναν αναπτυσσόμενο θερμικό θόλο.

 Περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αναμένεται να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 32 °C έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ για περίπου 12 εκατομμύρια ακόμη ανθρώπους οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 38 °C.

 Καύσωνας μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Μια άλλη περίοδος ρεκόρ ζέστης και αυξανόμενης υγρασίας είναι πιθανή σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ χώρας μέχρι τα μέσα του μήνα.

Οι συνθήκες επιδεινώνονται από την ξηρασία και τη χαμηλότερη χιονόπτωση του Μαΐου που έχει καταγραφεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάϊος ήταν ο δεύτερος θερμότερος που έχει καταγραφεί για τον πλανήτη στο σύνολό του, με τους επιστήμονες του κλίματος να υπολογίζουν τις πιθανότητες για ένα θερμό έτος ρεκόρ στο 27%.

Ένα αναπτυσσόμενο φαινόμενο «σούπερ Ελ Νίνιο», η ένταση του οποίου θα ενισχυθεί από την ώθηση της ανόδου των θερμοκρασιών, αναμένεται να συμβάλει στη σημείωση νέου ρεκόρ θερμοκρασίας για τον πλανήτη το 2027.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.