Στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα θα προβληθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, το βραβευμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, με βραβείο Επιτροπής και το διαδικτυακό Βραβείο Κοινού, Ντοκιμαντέρ της Γεωργίας Μπιτάκου “Μαντώ Μαυρογένη Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής”.

Η ταινία που γυρίστηκε το χειμώνα σε 16 πόλεις και νησιά Ελλάδα και Ιταλία αφορά τη ζωή και το πολεμικό έργο της Μεγάλης Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογενη και βασίζεται για πρώτη φορά στις δικές της αναφορές και σε δεδομένα ιστορικά που βρέθηκαν στα Αρχεία του Κράτους Ελλάδας και Ιταλίας. Παράλληλα αναδεικνύονται τα πιο σημαντικά γεγονότα του Αγώνα.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβαν ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι σολίστες Θανάσης Βασιλόπουλος και Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν η μεγάλη κυρία του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, ο εξαιρετικός ηθοποιός Τάσος Νούσιας, απόγονοι της Μαντώς για πρώτη φορά, ιστορικοί, συγγραφείς, λαογράφοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, καλλιτέχνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σταμάτης Μπιτάκος και η μικρή Μυρσίνη Κρητικού.

Έρευνα – Παρουσίαση – Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Γεωργία Μπιτάκου

Μοντάζ: Τζάννετος Κομηνέας, Κώστας Χριστακόπουλος, Μιχάλης Μινακούλης

Ηχοληψία: Κώστας Γοντικάκης

Κάμερες: Κασσάνδρα Κελαϊδή, Σταύρος Κελαϊδής(Αθήνα), Σταύρος Νιφλής, Αινίας Τζόπη (Πάρος), Πέτρος Νάζος, Κώστας Κτιστάκης, Δημήτρης Καλφάκης (Μύκονος), Μάρκος Τράκας (Σύρος), Χάρης Λάσκαρης (Τήνος), Μπάμπης Κανατσίδης (Πόρος/Τροιζήνα), Δημήτρης Ευσταθιάδης (Άργος), Σεραφείμ Ζίου (Ναύπλιο), Λευτέρης Παπάζογλου (Μεσολόγγι), Γιώργος Λυκουρόπουλος (Κάρυστος), Ανδρέας Απέσσος, Μιχάλης Βαρκάρης (Χίος), Ανέστης Κορνέζος (Αίγινα), Αντώνης Βλάχος, Massimiliano Sirio (Τεργέστη Ιταλίας)

Μοντάζ τρέιλερ: Domenica

Διάρκεια: 120min

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!