ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Πολωνία – Ολλανδία 1-2: Μεγάλη ανατροπή για τους «οράνιε» – «Χρυσή» αλλαγή ο Βέγκχορστ

Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στη νίκη και το κατάφερε στο 83′

Πολωνία – Ολλανδία 1-2: Μεγάλη ανατροπή για τους «οράνιε» – «Χρυσή» αλλαγή ο Βέγκχορστ

Η Ολλανδία δυσκολεύτηκε με την Πολωνία, αλλά πήρε τη νίκη με ανατροπή (2-1) και μπήκε με το “δεξί” στο Euro 2024, σε ματς για τον 4ο όμιλο.  

Στο 16΄ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Πούκσα να πηδάει ψηλότερα από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των «οράνιε» για το 1-0.

Η Ολλανδία ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση δυο φορές, με τον Φαν Ντάικ στο 19΄ και τον Μέμφις Ντεπάι στο 22΄ να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 30′. Ο Χάκπο βρήκε τον χώρο και πήγε κατά μέτωπο προς την περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σάλαμον και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Σέζνι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, η Ολλανδία πίεσε για να πάρει… κεφάλι στο σκορ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Χάκπο (42′) και Ντεπάι (45+1′).

Η Πολωνία μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος και στο 58΄ είχε σημαντική στιγμή για να σκοράρει, με τον Φερμπρούχεν να βγάζει το σουτ του Κίβιορ. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Ολλανδία, που “άγγιξε” το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις.

Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στη νίκη και το κατάφερε στο 83′ με το 12ο τέρμα του Βέγκχορστ με τους “οράνιε”. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, ο υψηλόσωμος επιθετικός έπιασε άψογο πλασέ στην κίνηση και “εκτέλεσε” τον Σέζνι για το 2-1.

Στο 89′ οι Πολωνοί έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Σφιντέρσκι έπιασε το πλασέ με τη μία από τα όρια της μικρής περιοχής, ο Φερμπρούχεν έκανε επέμβαση, ο Πιοτρόφσκι έπιασε το σουτ από τα δύο μέτρα και πλάγια αριστερά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Αναλυτικά ο αγώνας:

Τέλος του αγώνα
Η Ολλανδία κάνει την ανατροπή και παίρνει τη νίκη

ΓΚΟΛ η Ολλανδία
83′: Κι ενώ το ματς φαινόταν να έχει σβήσει οι Ολλανδοί αλλάζουν εξαιρετικά τη μπάλα κι ο Βεγκχορστ δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του πετυχαίνει το 1-2 με σουτ στην κίνηση

74′: Ντε Φράι και Άκε διεκδικούν την κεφαλιά την παίρνει ο πρώτος και αστοχεί εξ επαφής

65′: Σουτ του Ντάμφρις η μπάλα και πάλι δίπλα από το δοκάρι της Πολωνίας

58′: Ο Κίβιορ στο σουτ ο Φερμπρούγκεν διώχνει δύσκολα

55′: Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Κάρολ Σφιντέρσκι μπαίνει στο ματς

55′: Ο Σίμονς σε καλή θέση, αλλά αστοχεί και πάλι στο πλασέ

Σέντρα στο Β’ ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

45’+1′: Ο Ντεπάι πλασάρει και η μπάλα σαδιστικά περνά αργά, αργά δίπλα από το δοκάρι… Τελευταία φάση στο ημίχρονο με την Ολλανδία να κυριαρχει πλήρως αλλά το σκορ να είναι στο 1-1

32′: Ο Φερμπρουγκεν διώχνει δύσκολα το σουτ του Ζαλέφσκι

ΓΚΟΛ η Ολλανδία
29′: Ο Χάκπο έξω απο την περιοχή δοκιμάζει το πόδι του η μπάλα κοντράρει στον Σαλαμον και καταλήγει στα δίχτυα της Πολωνίας για το 1-1

25′: Η Ολλανδία σε κάθε επίθεση της δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση αλλά ο Ρέιντερς βλέπει την πάσα του να κόβεται τελευταία στιγμή

23′: Πάλι ο Ντεπάι στην περιοχή, αστοχεί από πλάγια θέση

22′: Νέα τεράστια ευκαιρία για την Ολλανδία με τον Ντεπάι να αστοχεί μόνος του μέσα στην περιοχή

20′: Τρομερή επέμβαση Σέζνι στο γυριστό σουτ του Φαν Ντάικ μετά από κόρνερ

ΓΚΟΛ η Πολωνία
16′: Από την εκτέλεση κόρνερ ο Μπούσκα κάνει το 1-0 για τους Πολωνούς κόντρα στη ροή του αγώνα

9΄ο Ράιντερς πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα θα περάσει άουτ

Έχει ξεκινήσει ο αγώνας

Πολωνία (Πρόμπιερζ): Σέζνι – Μπέντναρεκ, Σάλαμον, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Ρόμαντσουκ, Ζαλέφσκι – Ουρμπάνσκι, Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Βράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Ράιντερς, Σούτεν, Φίρμαν – Σιμόνς, Ντεπάι, Χάκπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.