O Κάπταιν Αμέρικα (Captain America) είναι φανταστικός ήρωας κόμικ της Μάρβελ και αρχηγός των Εκδικητών (Avengers). Πρόκειται για τον Στιβ Ρότζερς, έναν αδύναμο νεαρό, ο οποίος γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Στιβ δέχτηκε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα δοκιμαζόταν ο ορός του υπερστρατιώτη, ένας ορός ο οποίος είχε την ικανότητα να αυξάνει τις ικανότητες ενός ανθρώπου. Σκοπός του προγράμματος ήταν να δημιουργήσει πολλούς υπερστρατιώτες για να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να κερδίσουν τον πόλεμο. Πράγματι, ο Στιβ απέκτησε πολύ δυνατό σώμα, ταχύτητα και εξυπνάδα.

Βλέποντας ότι το πείραμα είχε επιτυχία, κάποιοι κατάσκοποι που είχαν εισβάλει στο εργαστήριο, σκότωσαν τον εφευρέτη του ορού, ο οποίος ήταν ο μόνος άνθρωπος που ήξερε πως να τον συνθέσει.

Ο Στιβ ονομάστηκε Κάπταιν Αμέρικα και ξεκίνησε να πολεμά Ναζί και άλλους εχθρούς της Αμερικής, μαζί με το βοηθό του, τον Μπάκι. Προς το τέλος του Πολέμου, ο Μπάρον Ζέμο, ένας Ναζί οδηγούσε ένα αεροπλάνο με βόμβα, όταν ο Κάπταιν Αμέρικα και ο Μπάκι όρμησαν για να το αφοπλίσουν.

O Καπ έπεσε στη θάλασσα, ο Μπάκι όμως πιάστηκε από το σκάφος και προσπάθησε να αφοπλίσει τη βόμβα, η οποία ανατινάχτηκε σκοτώνοντας κατά τα φαινόμενα τον Μπάκι.

Ο Καπ έμεινε παγωμένος στη θάλασσα για δεκαετίες, διατηρόντας την ίδια ηλικία, μέχρι που τον εντόπισαν οι εκδικητές και τον ξεπάγωσαν. Με τον καιρό ο Καπ έγινε αρχηγός τους. Αν και ο Καπ παραπονιέται συχνά πως είναι εκτός εποχής, συνεχίζει να μάχεται για το καλό του κόσμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!