Λίγες ώρες πριν αρχίσει η 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, «βουτάμε» στο παρελθόν και θυμόμαστε τις στιγμές που έμειναν αξέχαστες με το πέρασμα του χρόνου.

Η μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ είναι γεμάτη γέλια και δάκρυα αλλά και στιγμές που μένουν στην ιστορία για διαφορετικούς λόγους. Από έναν γυμνό που… έκοβε βόλτες στη σκηνή μέχρι το λάθος στην ανακοίνωση της καλύτερης ταινίας, αυτές είναι κάποιες από τις στιγμές σε τελετή απονομής Όσκαρ που έμειναν αξέχαστες!

Ο πιο σύντομος ευχαριστήριος λόγος

Ο «άρχοντας» του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε προταθεί για 5 Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας του αλλά κέρδισε το 1968 και μάλιστα όχι με «κανονικό» βραβείο αλλά με το τιμητικό «Irving G. Thalberg Memorial Award». Προφανώς δυσαρεστημένος, ο Χίτσκοκ ανέβηκε στη σκηνή και εκφώνησε έναν από τους πιο σύντομους ευχαριστήριους λόγους στην ιστορία των βραβείων: «Σας ευχαριστώ».

">

Η μικρότερη νικήτρια στην ιστορία

Ήταν το 1974 και η Τέιτουμ Ο” Νιλ (κόρη του ηθοποιού Ράιαν Ο” Νιλ) ήταν μόλις 10 χρονών. Κερδίζοντας στο Όσκαρ Β” γυναικείου ρόλου, για την ταινία «Paper Moon», έγινε η νεότερη ηθοποιός που τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματάκι.