Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του σπουδαίου Σάκη Μπουλά. Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014, όταν απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του από νεαρή ηλικία τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος, μιας και είχε μεγάλη άνεση στον λόγο, όμως εκείνος επέλεξε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη το τραγούδι, αλλά και την υποκριτική. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα. Ήταν ένας καλλιτέχνης «ροκ» με τη βαθιά και ουσιαστική έννοια του όρου. Κάποτε είχε δηλώσει ότι δεν του άρεσε ο γάμος, γιατί έτσι χάνει την ανεξαρτησία του.

">

Υπήρξε κυρίως τραγουδιστής και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους όπως στους «Ανεπίδοτα Γράμματα» του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, «Καντάτα για την Μακρόνησο» του Θ. Μικρούτσικου, «Λουκιανού διάλογοι» του Μ. Πλέσσα, «Αχαρνής» του Δ. Σαββόπουλου κ.α

Επιτυχία γνώρισαν και οι προσωπικοί του δίσκοι: Μπουλάς-Ελλάς (1986), Σάκης Μπουλάς (maxi single), «Ali Baba» (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής – 1987), Σάκης Μπουλάς «Ας πρόσεχες» (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή), Ζαμανφού (1992) και «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου μουσικού καφενείου με το όνομα «Σούσουρο» μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο «Αχ Μαρία», όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Τραγούδησε σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με πάρα πολλούς καλλιτέχνες.