«Έφυγε» από τη ζωή ο ποιητής και πεζογράφος Κωστής Γκιμοσούλης.

Την είδηση ανακοίνωσε η Εταιρεία Συγγραφέων. «Ο θάνατος του ποιητή, πεζογράφου και αγαπημένου μέλους της Εταιρείας μας, Κωστή Γκιμοσούλη, μάς γεμίζει θλίψη. Ιδιαίτερη ποιητική μορφή στον χώρο των γραμμάτων, εμφύσησε στα κείμενά του την ελευθερία πνεύματος και την αέναη καλλιτεχνική περιπλάνηση που ταξίδευαν πάντα και τον ίδιο».

">

Το μήνυμα της Λϊνας Μενδώνη

Πληροφορούμενη την απώλεια του Κωστή Γκιμοσούλη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο πεζογράφος και ποιητής Κωστής Γκιμοσούλης υπήρξε μια ιδιαίτερη μορφή στο χώρο των γραμμάτων. Ακαταπόνητος και παραγωγικός, με προσωπική γραφή που συχνά επέλεγε υπαρξιακή θεματολογία, εξέφρασε τις αγωνίες και τα όνειρα της μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς του. Στις ποιητικές συλλογές του, στα μυθιστορήματα και στα διηγήματά του απαθανατίζει ένα προσωπικό σύμπαν ελευθερίας. Ο πρόωρος θάνατός του είναι απώλεια για τα ελληνικά γράμματα. Στην οικογένειά του και στους φίλους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Αναρτήσεις στα social media για τον θάνατο του Κωστή Γκιμοσούλη

Ποιος ήταν ο Κωστής Γκιμοσούλης

Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος.

Έγραψε τις ποιητικές συλλογές («Επικίνδυνα παιδιά», «O ξυλοκόπος πυρετός», «H αγία μελάνη», «Το στόμα κλέφτης», «Αγάπη από ζήλια»), διηγήματα, μυθιστορήματα («Μια νύχτα με την Κόκκινη», «Ανατολή», «Χέρι στη φωτιά», «Βρέχει φως», «Το θηρίο είναι παντού», «Στάχτη στα μάτια», «Ο άγγελος της μηχανής», «Το φάντασμά της», «Το αηδόνι στο πόδι της», «Όλες μία», «Μεταξοχώρι»).

Το βιβλίο του «Μαύρος χρυσός» περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ στο «Για να μάθεις να πετάς» η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία «Δεύτερο κράνος» της Αθηνάς Σακελλαρίου, η οποία προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας.

Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Μαρίας Ράλλη για την ποιητική του συλλογή «Ο ξυλοκόπος πυρετός».

Η Εταιρεία Συγγραφέων τον αποχαιρετά με ένα απόσπασμα από το ποίημα του «Αγάπη από ζήλια»:

«Έφυγε κι ήρθε

ήρθε κι έφυγε
γκρέμισε τον τοίχο
και τον έχτισε
άναψε φωτιά στο σπίτι
και την έσβησε
ένα φεγγάρι μ’ ερωτεύτηκε».

Ένα χειρόγραφο από τη σελίδα του στο Facebook

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!