Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ (Ramzan Kadyrov) δήλωσε ότι είναι έτοιμος να στείλει Τσετσένους στρατιώτες να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Το 1999 όταν η Τσετσενία είχε πέσει στα χέρια αυτών των διαβόλων, εγώ, τόσο ως μουσουλμάνος, Τσετσένος και Ρώσος πατριώτης, ορκίστηκα να αφιερώσω όλη μου τη ζωή για να πολεμήσω [τους τρομοκράτες] παντού.

»Ζητώ άδεια να πάω στη Συρία και να λάβω μέρος στις ειδικές επιχειρήσεις που εξελίσσονται εκεί», δήλωσε ο Καντίροφ στο ραδιόφωνο της Ρωσικής Ειδησεογραφικής Υπηρεσίας την Παρασκευή.

Πρόσθεσε ότι είναι ο πρόεδρος Πούτιν ο αρμόδιος να αποφασίσει, αλλά πρόσθεσε ότι οι Τσετσένοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στον πόλεμο στη Συρία.

«Μόλις οι τρομοκράτες στη Συρία συνειδητοποιήσουν ότι οι Τσετσένοι στρατιώτες βρίσκονται καθ΄ οδόν, θα το βάλουν αμέσως στα πόδια», είπε ακόμα ο Καντίροφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε εδώ ότι χιλιάδες Τσετσένοι τζιχαντιστές μάχονται ως εθελοντές – μισθοφόροι στη Συρία είτε με την Αλ Κάιντα, είτε με το Ισλαμικό Κράτος.