ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βάψιμο αυγών: 5+1 κόλπα για να μη σας σπάσουν στο βράσιμο

Συμβουλές για τέλεια, χωρίς ραγίσματα, αυγά στο Αναστάσιμο τραπέζι

Βάψιμο αυγών: 5+1 κόλπα για να μη σας σπάσουν στο βράσιμο

Την Μεγάλη Πέμπτη είθισται οι πιστοί που τηρούν τα έθιμα του Πάσχα να βάφουν τα κόκκινα αυγά για το Αναστάσιμο τραπέζι.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση, το Πάσχα βάφουμε κόκκινα τα αυγά επειδή συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που χύθηκε για τη σωτηρία του κόσμου.

Οι «χρυσές» συμβουλές για να μην σπάσουν τα αυγά στο βράσιμο

Το ράγισμα των αυγών είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά το μαγείρεμά τους, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα όπου πολλοί βράζουν αρκετά αυγά μαζί προκειμένου να τα βάψουν την Μεγάλη Πέμπτη, όπως ορίζει το έθιμο Ωστόσο, εάν ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα μπορούμε να γλιτώσουμε από τα ραγισμένα αυγά.

Συμβουλή 1: Διατηρείστε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο ή τουλάχιστον βγάλτε τα από την ψύξη τουλάχιστον μερικές ώρες πριν από το βρασμό τους.
Συμβουλή 2: Όταν το νερό στην κατσαρόλα ή το σκεύος που χρησιμοποιείται πάρει μια πρώτη βράση ρίξτε μέσα στο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Συμβουλή 3: Προσθέστε στο νερό από 1κ.γ. ξίδι για κάθε αβγό που έχετε στην κατσαρόλα. Το ξίδι βοηθά τις πρωτεΐνες στο ασπράδι του αβγού να σχηματιστούν πιο γρήγορα και να «δέσουν» τις ρωγμές στο κέλυφος πριν ανοίξουν.
Συμβουλή 4: Ο βρασμός πρέπει να γίνεται αργά, επομένως μην γυρίσετε το μάτι στο τέρμα και περιοριστείτε σε χαμηλές θερμοκρασίες
Συμβουλή 5: Αφήστε χώρο στα αυγά να «αναπνεύσουν» μέσα στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να κάνετε ένα κόπο παραπάνω παρά να βράσετε όλα τα αυγά με την μια εάν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος στο μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιείται

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Extra Tip το κόλπο με το βετέξ: Πολλά νοικοκυριά χρησιμοποιούν στον πάτο της κατσαρόλας ένα βετέξ ή ένα άχρωμο πανί προκειμένου να αποφύγουν το σπάσιμο. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος τα αυγά χτυπούν στα τοιχώματα και στον πάτο της κατσαρόλας με αποτέλεσμα να σπάνε. Ένα μαλακό προϊόν, όπως το βετέξ σχεδόν θα μηδενίσει αυτόν τον κίνδυνο. Προσοχή: Βράζουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου το βετέξ, μέχρι να πάρει βράση το νερό για τα αυγά, να μην ανεβαίνει στην επιφάνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.