Σοκάρει το νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει ένα μικρό αγόρι, όχι μεγαλύτερο από 4 χρονών, να εκπαιδεύεται από το Ισλαμικό Κράτος σε στίβο μάχης υπό πραγματικά πυρά.

Το παιδί τρέχει, πέφτει κάτω από τα συρματοπλέγματα, έρπει και σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο μπροστά του πέφτουν σφαίρες. Το αγόρι ακούγεται να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ».

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι εκπαιδεύει παιδιά στρατιώτες. Αυτά προέρχονται από δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα, από την οποία προφανώς είναι και το εικονιζόμενο, έχει να κάνει με παιδιά Τούρκων της κεντρικής Ασίας (Ουιγούρων, Ουζμπέκων, Τατζίκων), που έχουν σπεύσει να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτοί έχουν πάει στη Συρία με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, αφού το Ισλαμικό Κράτος τους προσφέρει εκτός από τον «ιερό πόλεμο» και μια νέα γη να ζήσουν και να ριζώσουν.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί από το Ισλαμικό Κράτος εκτενή βίντεο και φωτορεπορτάζ από την εκπαίδευση των μικρών Ουζμπέκων, Τουρκμένων και Ουιγούρων. Επίσης έχουμε δει μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο.

Η δεύτερη ομάδα παιδιών προέρχεται από παιδομάζωμα. Το Ισλαμικό Κράτος κάνει κατά διαστήματα παιδομαζώματα στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και στη βορειοανατολική Συρία, ενώ ένα τουλάχιστον παιδομάζωμα έχει αναφερθεί και στη Ράκα, στην κεντρική Συρία. Προτιμούνται παιδιά Ασσύριων και Κούρδων.

Αφού τους γίνει πλύση εγκεφάλου, τα παιδιά είτε προορίζονται για βομβιστές αυτοκτονίας, είτε αφήνονται ελεύθερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να υπηρετούν το «χαλιφάτο» ως ρουφιάνοι.

Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κατάσκοποι στον κόσμο των ενηλίκων, διότι σπάνια τα υποπτεύεται κανείς πως ό,τι ακούν θα το μαρτυρήσουν στη συνέχεια στους τζιχαντιστές.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!