Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας αναφορικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας λίγες ώρες αφότου η Ελλαδική Εκκλησία αναγνώρισε την ουκρανική αυτοκεφαλία, βάσει των όσων αναφέρει το RIA Novosti.

«Είναι δυνατόν να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης αν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποβάλει πρόταση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να αναλάβει το ρόλο του διαμεσολαβητή για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όλα τους προκαθημένους των ορθόδοξων εκκλησιών μαζί με τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης και να συγκαλέσει παντορθόδοξη σύνοδο για την επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από το ουκρανικό ζήτημα. Δηλαδή, να σταματήσουμε τη ρήξη ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα», αναφέρει το πρακτορείο.

Σημείωσε ότι στην περίπτωση επίσημης πρότασης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πρέπει να δεχτεί να γίνει διαμεσολαβητής για την επίλυση της κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την πηγή, αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ενός σχίσματος στην ορθόδοξη εκκλησία. “Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αποδέχονται την Ελληνική Εκκλησία”, πρόσθεσε.