Έμμονη ιδέα έχει γίνει για τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, η διάδοχη κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως η επόμενη μετενσάρκωσή του θα μπορούσε να είναι γυναίκα και μάλιστα όχι οποιαδήποτε. Μόνο μία ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Ο Δαλάι Λάμα μίλησε για τους πρόσφυγες καλώντας την διεθνή κοινότητα να επιδείξει αλληλεγγύη και συγκεκριμένα να μην κάνει διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων, ωστόσο, κάποια στιγμή, η συζήτηση έφθασε στο θέμα της διαδοχής του 80χρονου Τεντζίν Γκιάτσο (το θρησκευτικό όνομα του σημερινού Δαλάι Λάμα).   

«Είναι μόλις η 14η μετενσάρκωση μου και πιθανότατα θα είναι και η τελευταία», δήλωσε. Σε ερώτηση αν ο διάδοχός του, δηλαδή η 15η μετενσάρκωσή του, θα μπορούσε να είναι γυναίκα, ο Δαλάι Λάμα απάντησε καταφατικά: «Στις γυναίκες μάλιστα», σημείωσε, «είναι γενικά ευκολότερο να δείχνουν στοργή και συμπόνοια», οπότε αυτό θα ήταν σίγουρα στα πλεονεκτήματα. Αλλά αυτό δεν αρκεί», πρόσθεσε ο Δαλάι Λάμα.    

Αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τον δημοσιογράφο Κλάιβ Μίρι, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ υποστήριξε πως μιλά πολύ σοβαρά. «Θα έπρεπε η γυναίκα να είναι πολύ, πολύ ελκυστική», είπε ο 80χρονος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ και πρόσθεσε: «Ειδάλλως, τι να την κάνεις;». 

Σε ότι αφορά την διάδοχη κατάσταση του Δαλάι Λάμα, το Πεκίνο επαναλαμβάνει συχνά – πυκνά την απειλή ότι ο επόμενος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ θα είναι «κόκκινος», διορισμένος από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όσο η ώρα για τη διαδοχή του εξόριστου Δαλάι Λάμα πλησιάζει, τόσο κορυφώνεται η αγωνία. Θα επιλεγεί άραγε, ο επόμενος Δαλάι Λάμα με βάση την πατροπαράδοτη πρακτική των βουδιστών μοναχών ή η Κίνα θα επιβάλει τον δικό της εκλεκτό, όπως έκανε πρόσφατα με τον δεύτερο τη τάξει θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ, τον Παντσέν Λάμα;