Ν.Καπραβέλος: «Να πιέσουμε το κομμάτι της κοινωνίας που δεν θέλει να εμβολιαστεί – Δεν έχουν κανένα δικαίωμα»!

Ν.Καπραβέλος: «Να πιέσουμε το κομμάτι της κοινωνίας που δεν θέλει να εμβολιαστεί – Δεν έχουν κανένα δικαίωμα»!

Σε δηλώσεις κατά του δικαιώματος των πολιτών να επιλέγουν αν πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι προχώρησε ο συντονιστής διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, δηλώσεις οι οποίες κινούνται στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με αυτές που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Μιλώντας σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA ο Ν.Καπραβέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα στον μη εμβολιασμό όταν πιέζεται το ΕΣΥ λέγοντας ότι πρέπει να «πιεστεί» το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που δεν θέλει να προχωρήσει σε ένεση σκευασμάτων για τον κορωνοϊό.

«Στόχος» η βόρεια Ελλάδα

Ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στη βόρεια Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, θα πρέπει να πιεστεί το μεγάλο αυτό κομμάτι της κοινωνίας. Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην ανθρώπινη δραστηριότητα» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός, όταν πιέζει το σύστημα υγείας. Δεν θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση» συμπλήρωσε ο συντονιστής διευθυντής Β΄ ΜΕΘ «Παπανικολάου».

Όπως τόνισε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πάρα πολύ δύσκολη, ωστόσο οι γιατροί αναμένουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες.

«Τη χθεσινή μέρα που δεν ήταν ημέρα εφημερίας, πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα, οι δύο κατέληξαν, δύο οδηγήθηκαν στο χειρουργείο για να μην χάσουν τη ζωή τους και ένας παρέμεινε στο τμήμα» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι τα νούμερα δεν είναι καλά.

«Σήμερα αναγκαστήκαμε να δώσουμε περισσότερες κλίνες και οι 22 του Παπανικολάου έγιναν 30, μένοντας μόνο 9 για τα υπόλοιπα νοσήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.