ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράζετε την παρμεζάνα τριμμένη- Κίνδυνο νοθείας έχει δείξει έρευνα

Προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράζετε την παρμεζάνα τριμμένη- Κίνδυνο νοθείας έχει δείξει έρευνα

Λάτρεις των τυριών, προσοχή: Το τυρί παρμεζάνα που βάζετε στα ζυμαρικά, στις σαλάτες και σε ένα σωρό άλλες συνταγές μπορεί να περιέχει πολλά περισσότερα από σκέτο… τυρί.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg από το 2016, ορισμένοι παραγωγοί τυριού προσθέτουν υπερβολικές ποσότητες άλλων ουσιών, ειδικά στα έτοιμα τριμμένα τυριά παρμεζάνα.

Το πιο συνηθισμένο υλικό πλήρωσης είναι η κυτταρίνη, μια σκόνη που παράγεται από μικροσκοπικά κομμάτια από πολτό ξύλου, ή άλλες φυτικές ίνες. Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται ως επικάλυψη στο τριμμένο τυρί για να αποκλείσει την υγρασία και να το εμποδίσει από το να σχηματίσει σβόλους.

Η έκθεση του Bloomberg διαπίστωσε ότι μερικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πάρα πολύ μεγάλη ποσόστωση από αυτό το υλικό στις συσκευασίες με τριμμένο τυρί. Ένα αποδεκτό επίπεδο κυτταρίνης είναι 2-4% και πολλά εμπορικά σήματα βρέθηκαν να έχουν έως και 8,8%, δηλαδή 4 φορές περισσότερη ποσότητα.
Επιπλέον, ορισμένα από τα τυριά παρμεζάνας που δοκιμάστηκαν δεν ήταν καν παρμεζάνα! Ήταν ένα μείγμα ελβετικών τυριών, μοτσαρέλας, λευκού τσένταρ και κυτταρίνης.

Τι μπορείτε να κάνετε
Για να βεβαιωθείτε ότι το τυρί παρμεζάνα που αγοράζετε δεν έχει υπερβολικές ποσότητες κυτταρίνης, είναι προτιμότερο να το καλύτερο να αγοράζετε σε μεγάλα κομμάτια από «κεφάλι» παρμεζάνας και να το τρίβετε μόνοι σας. Το «κεφάλι» από τυρί παρμεζάνα πρέπει να έχει αποτυπωμένο επάνω του το λογότυπο “Parmigiano-Reggiano” (το οποίο εξασφαλίζει ότι εισάγεται από την Ιταλία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επικεφαλής ερευνήτρια και συγγραφέας της έρευνας, Rachel Beller, ανέφερε: «Όλα τα τριμμένα τυριά έχουν κάποιου είδους υλικό πλήρωσης για να διατηρούνται φρέσκα, οπότε είναι καλύτερο να αγοράζετε τυρί στην φυσική του κατάσταση και να προσθέτετε μικρή ποσότητα στο πιάτο σας λίγο με το φαγητό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.