Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή σύσκεψη λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό αναμένονται ανακοινώσεις από τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικό συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Νωρίτερα τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αθανάσιος Τσάκρης, καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, συνεργάτης του ΕΟΔΥ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να έρθει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.

Κικίλιας για κορωνοϊό: Αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα στη χώρα μας

Για το ζήτημα του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξερχόμενος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. «Ο ιός (σ.σ. κορωνοϊός) προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη», τόνισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ωστόσο, ο υπουργός επισήμανε ότι βάσει των γεωγραφικών δεδομένων και των εκτιμήσεων των λοιμωξιολόγων αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας. Αμέσως μετά την απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα.