Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού ανάμεσα στους 195 επαναπατρισθέντες από την Τουρκία.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για φοιτητές από τις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Κομοτηνής, που αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία, ενώ πλέον αναχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου όμως θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η εξέταση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά έχουν εξεταστεί 372 πολίτες, από τους οποίους ένας μόνο διαγνώστηκε θετικός σε COVID-19 όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Από τις 27 Μαρτίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, συντονίζει την υποδοχή των πολιτών που επιστρέφουν από την Τουρκία και τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε 375 πολίτες, από τους οποίους 22 εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Κομοτηνής και της Ξάνθης.