Στη χώρα μας έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στην καθημερινότητά μας, αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας τον κορωνοϊό.

Ο Νίκος Σύψας έκανε λόγο για πιθανό δεύτερο «κύμα» του ιού COVID-19, το οποίο θα πλήξει τη χώρα μας το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο.

Το μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον ιό υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο κορωνοϊός να επιστρέψει, αλλά παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Είμαστε περισσότερο έτοιμοι ως σύστημα Υγείας, ο πολίτης ξέρει καλύτερα πώς πρέπει να συμπεριφέρεται, ενώ έχουμε και κάποια φάρμακα στη διάθεσή μας».

Όσον αφορά στους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε: «Πέρασε το μπουρίνι από πάνω μας, μπορεί όμως να επανέλθει. Ο ιός υπάρχει ακόμα στην κοινότητα. Ο παράγων που θα καθορίσει πώς θα τα πάμε είναι η συμπεριφορά των πολιτών. Ππρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τα φαινόμενα συνωστισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρωτήθηκε και για τα εισαγόμενα κρούσματα και παραδέχθηκε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα. Η μεγάλη πλειονότητα των τουριστών ανήκει στους ασυμπτωματικούς. Το πρόβλημα της διασποράς από ασυπτωματικούς παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος».