ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να προκληθεί από θανατηφόρο μύκητα

Τα μυκητιασικά είδη ευδοκιμούν σε θερμότερες θερμοκρασίες

Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να προκληθεί από θανατηφόρο μύκητα

Εκτενές ρεπορτάζ της Daily Star αναφέρει ότι η επόμενη πανδημία «θα μπορούσε να είναι θανατηφόρος μύκητας» που προκαλεί πρήξιμο του εγκεφάλου και σπυράκια γεμάτα πύον.

Σύμφωνα με την έρευνα ένα κύμα λοιμώξεων από μύκητες που θα σταματούν την αναπνοή των ανθρώπων και θα προκαλούν διόγκωση του εγκεφάλου θα μπορούσε να είναι σε άνοδο στις ΗΠΑ σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, μετά τον τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να δουν μια αύξηση των «θανατηφόρων» μυκητιασικών λοιμώξεων που συχνά εμποδίζουν την αναπνοή και προκαλούν τρομακτικό πρήξιμο του εγκεφάλου,

Αν και μπορεί να μην μετατρέψει τους ανθρώπους στα σαρκοφάγα ζόμπι που είδαμε στο “Last of Us’ της HBO, μια μυκητιασική «πανδημία» θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο που θα παρατηρηθεί τα επόμενα χρόνια. Ο εμπειρογνώμονας του CDC σε θέματα μυκήτων Dr. Ian Hennessee δήλωσε ότι το είδος του μύκητα Blastomyces είναι μια από τις πιο πιεστικές ανησυχίες για τον ίδιο αυτή τη στιγμή.

Ο Δρ Hennessee δήλωσε: «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να σκέφτονται τους μύκητες, επειδή αυτοί οι μύκητες είναι εκεί έξω. Συχνά είναι σπάνιοι, αλλά όταν οι άνθρωποι τους παθαίνουν, συχνά διαγιγνώσκονται λανθασμένα και υποδηλώνονται. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει πραγματικά σοβαρή ασθένεια. Το “Το The Last of Us” έφερε τις μυκητιασικές ασθένειες στο προσκήνιο. Συχνά δεν είναι οι πρώτες που θα σκεφτεί καν ο κλινικός γιατρός».

Πού ευδοκιμούν οι μύκητες

Τα μυκητιασικά είδη ευδοκιμούν σε θερμότερες θερμοκρασίες και υγρές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στο να γίνει η απειλή της εκτεταμένης ασθένειας ακόμη πιο ρεαλιστική.

Ο Δρ Hennessee δήλωσε στη Mail: «Καθώς βλέπουμε να αλλάζουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες, ανησυχούμε για την αλλαγή της κατανομής ή ακόμη και για τον αντίκτυπο ορισμένων από αυτές τις μυκητιασικές ασθένειες, όχι μόνο της βλαστομυκητίασης, αλλά και ορισμένων άλλων, της ιστοπλάσμωσης, του πυρετού της κοιλάδας και παρόμοιων πραγμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CDC, σε σοβαρές περιπτώσεις η βλαστομυκητίαση μπορεί να εξαπλωθεί από τους πνεύμονες σε άλλα μέρη του σώματος, όπως το δέρμα, τα οστά και οι αρθρώσεις, προκαλώντας επώδυνες βλάβες και σπυράκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.