ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κορωνοϊός: Πόσες ΜΕΘ λειτουργούν και πόσες είναι κενές

Κορωνοϊός: Πόσες ΜΕΘ λειτουργούν και πόσες είναι κενές

Το υπουργείο Υγείας δίνει απάντηση στο μεγάλο και κρίσιμο ερώτημα πόσο πιέζεται το ΕΣΥ και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από τον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.152 νέα κρούσματα, 153 διασωληνωμένους και 7 ακόμη νεκρούς, ενώ 362 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 210 στη Θεσσαλονίκη. Μία ημέρα πριν από την εφαρμογή σκληρού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και ενώ η χώρα μπαίνει από αύριο σε καθεστώς ειδικών, αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, πηγές του υπουργείου Υγείας εξηγούν ότι σε όλη τη χώρα λειτουργούν 312 κλίνες ΜΕΘ-COVID, εκ των οποίων οι 188 είναι κατειλημμένες και 124 κενές (ποσοστό 40%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα 85.

Από αυτές, 57 είναι κατειλημμένες και 28 κενές (ποσοστό 33%).

Αναλυτικά ανά νοσοκομείο

  • ΑΧΕΠΑ: 25 κλίνες, εκ των οποίων 16 κατειλημμένες και 9 κενές
  • Παπανικολάου: 25 κλίνες, όλες κατειλημμένες
  • Παπαγεωργίου: 6 κλίνες, όλες κατειλημμένες
  • Γ. Γεννηματάς: 10 κλίνες, εκ των οποίων 9 κατειλημμένες και 1 κενή
  • Αγιος Δημήτριος: 6 κλίνες, όλες κενές
  • Αγιος Παύλος: 8 κλίνες, όλες κενές
  • Χαλκιδική: 5 κλίνες, εκ των οποίων 1 κατειλημμένη και 4 κενές

Εντός της εβδομάδας προστίθενται:

  • 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

12 κλίνες στο Νοσοκομείο Καβάλας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.