ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα που χρειάζεται προσοχή

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Αυτό είναι το νέο σύμπτωμα που χρειάζεται προσοχή

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έρχεται στο «φως», ένα νέο σύμπτωμα το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό.

​Μπορεί ο πονοκέφαλος, η ανοσμία και η αγευσία να είναι από τα πιο γνωστά συμπτώματα του COVID-19 στους Ευρωπαίους ασθενείς που νοσούν ελαφρά, ωστόσο μια Ρωσίδα επιδημιολόγος προειδοποιεί για ένα ακόμη ανησυχητικό σημάδι που ενδεχομένως να συνδέεται με τον ιό.

«Το σύμπτωμα των βουλωμένων αυτιών βρίσκεται επίσης μεταξύ των συμπτωμάτων της λοίμωξης από κορωνοϊό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sputnik η Νατάλια Πσενίτσναγια, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος για την κλινική και αναλυτική εργασία του Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Rospotrebnadzor.

«Τα βουλωμένα αυτιά δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο σύμπτωμα του COVID-19» συμπληρώνει η Ρωσίδα επιδημιολόγος «αποκωδικοποιώντας» τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ίδια, οι επιστήμονες είχαν αναλύσει τα συμπτώματα 172 ασθενών με COVID-19, ανακαλύπτοντας το σύμπτωμα των βουλωμένων αυτιών σε 31 άτομα (18%). Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως το συγκεκριμένο σύμπτωμα παρατηρήθηκε μόνο στο 12% των ασθενών με ήπια μορφή της νόσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει η Πσενίτσναγια, το βούλωμα των αυτιών μπορεί επίσης να εμφανιστεί στην περίπτωση της οξείας ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ όχι μόνο δεν εξαφανίζεται μέσα σε λίγες μέρες, αλλά συνοδεύεται με πόνους στ’ αυτιά, καθιστώντας απαραίτητη την επίσκεψη σε έναν ωτορινολαρυγγολόγο και ενδεχομένως σε ένα ιατρικό κέντρο για τεστ κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.