Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση, βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Εντάσσοντας στη διατροφή σας προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας και περιορίζοντας τις επεξεργασμένες τροφές, το κόκκινο κρέας, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες, είναι δυνατό να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Παρακάτω θα δείτε έξι υπερτροφές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο:

Μπρόκολο:

Περιέχει σουλφοραφάνη, η οποία προάγει τη δράση προστατευτικών ενζύμων και στοχεύει στα καρκινικά βλαστοκύτταρα.

Μαύρα σμέουρα:

Περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων.

Ντομάτες:

Το λυκοπένιο της ντομάτας δρα ενάντια στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο ενδομήτριο, στους πνεύμονες και στο στομάχι.

Καρύδια:

Οι φυτικές στερόλες του γευστικού ξηρού καρπού επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

Σκόρδο:

Περιέχει φυτοχημικές ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη των νιτροζαμινών, χημικών ουσιών που συμβάλλουν στον καρκίνο του στομάχου.

Φασόλια:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυξάνουν τα επίπεδα ενός λιπαρού οξέος που ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο.