Το Sputnik V αναμένεται να αρχίσει να χορηγεί σε πολίτες της η Τουρκία.

Η Τουρκία συντόμως θα αρχίσει να εμβολιάζει έναντι του κορωνοϊού και με το εμβόλιο Sputnik V.

Το παραπάνω γνωστοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

«Προς το παρόν χρησιμοποιούμε δύο εμβόλια και εργαζόμαστε ώστε αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει. Στο κοντινό μέλλον θα συμπεριλάβουμε στην εκστρατεία εμβολιασμού και το Sputnik V» δήλωσε ο Κοτζά σε δημοσιογράφους.

Ίσως θέμα εβδομάδων η έγκριση του Sputnik V

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν δήλωσε πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ενδέχεται να εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) εντός μερικών εβδομάδων.

«Συζητήσαμε την πιθανότητα λήψης μιας τέτοιας απόφασης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των δύο αποστολών, εκ των οποίων η μία είναι ήδη στη Ρωσία και η δεύτερη φτάνει εντός Μαΐου. Οπότε, αν όλα γίνουν γρήγορα, πιστεύω πως μπορούμε να μιλάμε για εβδομάδες κι όχι μήνες» είπε.

Το Sputnik V θα εξασφαλίσει την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον ΠΟΥ, όταν οι Ρώσοι ειδικοί προσφέρουν τα απαραίτητα στοιχεία και ανταλλάξουν απόψεις με τους απεσταλμένους του διεθνούς οργανισμού, σύμφωνα με τον διπλωμάτη.

Όπως πρόσθεσε, αυτό θα είναι «μια σοβαρή επιβεβαίωση ορθότητας, καταλληλότητας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Sputnik θα φτάσει τις δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εντός μόλις ενός μήνα.