Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, κριθαριού και σίκαλης, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλη μόδα η διακοπή της γλουτένης από τη διατροφή αλλά πολλοί δεν αντιλαμβάνονται πως η οριστική διακοπή όταν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που όταν διακόπτουν τη γλουτένη και παρατηρούν πως νιώθουν ελαφρύτερο το στομάχι τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">