Για πολλά πράγματα είμαστε σίγουροι σε αυτή τη ζωή.

Ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, το γήπεδο είναι παραλληλόγραμμο, ο ουρανός είναι γαλάζιος και το κόκκινο χρώμα στο άψητο κρέας είναι αίμα. Ωπ, παίξε λάθος στο τελευταίο.

Έφτασε η στιγμή να μάθεις πως όλες οι φορές που έψηνες το κρέας με σκοπό να στεγνώσει η κοκκινίλα από τα απομεινάρια του αίματος είναι στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ναι, καλά άκουσες.

Όλος ο κόσμος νομίζει πως είναι αίμα αλλά… πρόκειται για πρωτεΐνη.

Συγκεκριμένα ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το μόριό της περιέχει σίδηρο και την προσθετική ομάδα της αίμης παρόμοια με αυτή της αιμοσφαιρίνης.

Ουσιαστικά είναι η πρωτεΐνη που μοιράζει οξυγόνο σε όλους τους μύες του σώματος του ζώου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μην νομίζεις ότι στεγνώνει όταν ψήνουμε το κρέας, απλώς είναι στη φύση της να γίνεται καφέ όταν βρίσκεται σε υψηλές θερμοκρασίες.