Τα αυγά αποτελούν σημαντική τροφή για τον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν τα αγοράζουμε πάμε και τα αποθηκεύουμε στην πόρτα του ψυγείου, κυρίως επειδή εκεί βρίσκονται οι ειδικές πλαστικές θήκες. Αυτό όμως είναι λάθος.

Σύμφωνα με την ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Vlatka Lake, οι εναλλαγές στη θερμοκρασία που προκαλούνται από το συχνό άνοιγμα και κλείσιμο του ψυγείου, κάνουν τα αβγά να χαλάνε πιο γρήγορα. Σύμφωνα με την Vlatka, τα αβγά θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Βέβαια, σε πολλές άλλες χώρες συνηθίζουν να αφήνουν τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου μετά την αγορά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην περίπτωση των αβγών, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», λέει η Lake. «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» συμπληρώνει.