Το πρόχειρο φαγητό δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά ούτε στις ανθρώπινες σχέσεις, όπως διαπίστωσε ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Συνολικά 945 γυναίκες συμμετείχαν στην έρευνα και η επικεφαλής, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Σαν Ντιέγκο Μπεατρίς Γκόλομπ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής υψηλής σε trans λιπαρά και χαρακτηριστικών, όπως η ευερεθιστότητα και η επιθετικότητα και κατ’ επέκταση η γκρίνια.

Τα trans λιπαρά, που είναι τεχνητές συνθετικές ουσίες που δημιουργούνται από ακόρεστα λίπη, έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την παραγωγή του DHA, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και συνδέονται με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου. Έτσι, ενισχύουν το οξειδωτικό στρες, επηρεάζοντας την παραγωγή ενέργειας των εγκεφαλικών κυττάρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα trans λιπαρά αναγράφονται στις συσκευασίες μόνο όταν η μερίδα υπερβαίνει το μισό γραμμάριο, οπότε μπορούν να ακόμα κρύβονται στα αγαπημένα μας σνακ», προειδοποίησε -από την πλευρά της- η διαιτολόγος Σάρα Τζέιν Μπέντγουελ, η οποία πρόσθεσε πως το junk food παράγει το αίσθημα λαχτάρας κι όχι κορεσμού.